Parkstraat 5rd 2011 KJ Haarlem 023 5518340

Marijn van der Wateren

Mijn kast staat vol met kinderboeken. Ik verzamel ze al sinds mijn kinderjaren, met name prentenboeken. Erfelijk belast en met mijn voorliefde voor het getekende verhaal maakte ik ze al vroeg zelf. Gewoon een simpel verhaaltje van een paar zinnen met tekeningen erbij. Ik heb ze nog, deze boekwerkjes. Zo wist ik al heel jong dat ik een creatief beroep zou gaan kiezen. Ik begon mijn illustratieve loopbaan aan het Grafisch Lyceum in Haarlem. Daar leerde ik ook mijn toekomstige zakenpartner Christel Bouwmeester-Wassenaar kennen. We studeerden samen af als illustrator/visualiser. Daarna studeerden wij verder aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, grafische en typografische vormgeving. Toen ik in 1999 afstudeerde gingen we beiden onze eigen weg.

Ik werkte enkele jaren op een reclamebureau als grafisch ontwerper, maar kon daar mijn draai niet vinden. Ik gooide het roer om, begon voor mijzelf, behaalde daarnaast mijn diploma Didactische Bijscholing Beeldende Kunsten en ging les geven op de dagbesteding van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland). Verder gaf ik tekenles aan kinderen bij Kreator in Haarlem (tegenwoordig H'art Haarlem). Omdat ondertussen mijn grafische werkzaamheden zo verstrengeld raakten met die van Christel besloten we in 2010 om onder één naam verder te gaan: Podivium. Met werkzaamheden voor diverse educatieve uitgeverijen kunnen we stellen dat mijn carrière als illustrator definitief gevestigd is. Op mijn persoonlijke website: www.marijnvdwateren.nl vind je een overzicht van al mijn illustratieve uitingen.

Infografics
De ultieme manier om de twee werkstromen grafisch en illustratief te combineren is via het realiseren van een infographic. Complexe informatie vertalen naar een mooi visueel en overzichtelijk beeld is een uitdaging waar ik graag mijn tanden in zet. Op de pagina INFOGRAPHIC zijn meer van deze grafische illustraties te zien.

Roemer & Raff
In 2017 heb ik mijn eigen illustratieduo ontwikkeld onder de naam: Roemer & Raff. Dit duo beleeft allerlei illustratieve avonturen welke je kunt volgen op mijn Instagram. De eerste producten in deze lijn zijn verkrijgbaar bij o.a. Muys Kantoorboekhandel, de speelgoedzaak Krokodil en Kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem. 

Marijn volgde recent:
- een Masterclass kinderboeken illustreren bij Ted van Lieshout

Curriculum Vitae

Persoonlijke website: www.marijnvdwateren.nl

marijn_800x800_nopad.png
Roemer_Raff_in_de_boot.jpg
soorten_bonen_info_1.jpg