Parkstraat 5rd 2011 KJ Haarlem 023 5518340

Christel Bouwmeester-Wassenaar

Al sinds de academie (KABK1999)  heb ik een zwak voor boekvormen. Het verhalende element van een omslag spreekt tot de verbeelding van elke ontwerper. Toen ik in 2001 Podivium startte werd dit dan ook het hoofddoel van de onderneming. Maar naast de omslagen ging ik mij ook toeleggen op binnenwerken. Het creëren van een stramien vind ik fascinerend, waarbij het bladereffect van het fysieke boek een belangrijke rol speelt. Een gedachtegoed dat ik door de vraag naar steeds meer digitale uitingen ook meeneem bij het zoeken naar interactieve oplossingen.

Na jarenlange samenwerking voegde in 2010 Marijn van der Wateren zich bij Podivium. Een vriendschap die dateert uit 1991 bleek een vruchtbare bodem voor een nieuw, creatief bolwerk. Haar illustratieve kwaliteiten waren mede aanleiding tot het hernieuwen van de bedrijfsstrategie. Illustratieve vormgeving vormt nu de basis van 90% van onze werkzaamheden.

Tekenen
Omdat ik ergens een vakfanaat ben, maak ik ook vrije werken. Je kunt deze experimentele excessen volgen op mijn persoonlijke website www.christelbouwmeester.nl en twitteraccount. Momenteel teken ik stadsgezichten en gebouwen in Haarlem. Verder ben ik bezig met een serie rondom een houtzagerij.
Christel volgde recent:
- een tweedaagse Masterclass kinderboeken illustreren bij Ted van Lieshout
- een workshop portrettekenen bij Siegfried Woldhek

Curriculum Vitae

Persoonlijke website: www.christelbouwmeester.nl

christel_800x800_nopad.png
Portret_Houtzagerij2017_900px.jpg
Portret_Houtzagerij_hout2017_900px.jpg
Landschap_stadsgezicht_Koepel_900px.jpg